Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Armut Tatlısı

Armut Tatlısı

Armut tatlısı yapımı oldukça kolay olup ev hanımlarını sık sık yapmış olduğu tatlıların başında gelmektedir. Hem tadı ile ve hem de görüntüsü ile oldukça lezzetli olan bu tatlı yemeklerden sonra rahatlıkla tüketebileceğiniz bir tatlıdır. Bu tatlının yapımı oldukça eğlencelidir. Herhangi bir zorluğu bulunmadığından herkes yapabilir. Ancak bu tatlıyı şeker hastaları için önermemekteyiz. Aksi halde olumsuz sonuçlar doğurabilir. Bu makalemizde sizlere armut tatlısının malzemeleri ile yapılışını detaylı bir şekilde anlatacağız.

Armut Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri

  • Yarım su bardağı kadar su
  • 6 tane orta boy armut
  • Yarım su bardağı kadar şeker
  • 2 çorba kaşığı kadar yeşil fıstık
  • 8 çorba kaşığı kadar kaymak
Malzemelerimiz bunlardan oluşmaktadır. Şimdiden sizlere bu lezzetli armut tatlısının yapılışını verelim.

Armut Tatlısı Nasıl Yapılır?


Armut tatlısı yapılışı oldukça basit olup bahsetmiş olduğumuz noktaları atlamadan yapmanız halinde tatlınızı hazırlamanız mümkündür. Armut tatlısının yapılışı aşağıda verilmiştir. Şimdiden yapan herkese kolay gelsin diyelim.

Boş bir tencere alıp içine belirli bir miktar su koyun. Yaklaşık olarak tencerenin yarısından biraz daha fazla su koymanız yeterli olacaktır. Ardından suyu kaynamaya bırakabilirsiniz. Armutlarını iyice yıkayınız. Yıkanmış armutlarınızın (Sap kısımlarını koparmadan) soyarak ortadan ikiye ayırın. Ortadan ayrılmış halde bulunan armutlarınız içinde yer alan çekirdekleri çıkarın. Çekirdek yataklarından çıkarılan armut tatlısı için işlem görür hale gelmiş demektir. Ardından da armudu kaynamış haldeki tencerenin içerisine bırakın ve kapağını tam bir şekilde kapatın.

Armutlarınız yaklaşık olarak yarım saat kadar pişirmeniz gerekir. Yani armutların hafif bir derecede yumuşaması ve kendini salması gerekir. Armutlarınız kaynamış suyun içinden kevgir yardımı ile çıkarmanız gerekir. Armutları çıkardıktan sonra kaynamış haldeki suyunuzun içine şeker katmanız gerekir. Bu şekerli suyu yaklaşık olarak 2 ya da 3 dakika kadar kaynattıktan sonra tekrardan armutları içine koyun. Ardından da sıcaklığı kısık ateşe getirip pişirmeye bırakın. Şekerli suyun içerisinde pişen armutlarınız tam anlamı ile yumuşayıncaya kadar pişirmeniz gerekir.

Armut Tatlısının Servis Edilmesi


Artık armut tatlısı için servis yapabilirsiniz. Bunun için armutları boş bir servis tabağının içine bırakın. Elde etmiş olduğumuz şurubu ise 2 ile 3 dakika kadar daha kaynatmamız gerekir. İyice kaynayan şurubu artık armutlarınızın üzerine dökebilirsiniz. Armutları soğumaya bırakmanız gerekir. İşin en zevkli kısmı ise burada başlamaktadır. Soğuyan armut tatlısı için son dokunuşları yapmanız gerekir. Armudun içinden almış olduğumuz çekirdek kısmının içerisine kaymak koyup üzerine de yeşil fıstığı serpiştirin. Böylelikle de bu lezzetli armut tatlısı için servis yapmanız gerekir. Şimdiden yapan herkese afiyet olsun diyelim.
Son Güncelleme : 19.01.2024 18:44:58
Armut Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Armut Tatlısı Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Armut Tatlısı"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Armut Çeşitleri
Armut Çeşitleri
Armut çeşitleri: Armut herkes tarafından sevilen bir meyvedir. Sulu ve herkes tarafından sevilen armudun 60 çeşidi olduğu söylenir. Armut ağacının 14 metreye kadar uzanan dik ve uzun bir ağaçtır. Gülgillerden olan bir ağacın çeşidi olup rengi yeşilde...
Deveci Armudu
Deveci Armudu
Deveci armudu; oldukça iri ve büyük olan çok lezzetli bir meyvedir. Deveci armudunun şeklinin biçimsiz ve alttan basık olması insanları tadı konusunda düşündürür, fakat tat olarak armut çeşitleri arasında en lezzetli ve şekerli olandır. Deveci armudu...
Armut Cinsleri
Armut Cinsleri
Armut cinsleri; Armut, gülgiller familyasından olan ve Pyrus cinsini ait ağaç niteliğindeki bitki türlerindendir. Bu ağaç niteliğindeki türlerden bazıları yenilebilir meyvelerden olduğundan hepsinin ortak adına armut denir. Ana vatanı Anadolu olan Ar...
Armut Nerede Yetişir
Armut Nerede Yetişir
Armut Nerede Yetişir, Armut meyvesi ağaç olarak gül ailesinin bir üyedir. Yer yüzünde 3000'den fazla armut türü olsa da günümüzde meyvesini tükettiğimiz 3 armut cinsi yaygındır. İnsan oğlu armudu taş devrinden bu yana tükettiği tahmin edilmektedir. A...
Naşi Armut
Naşi Armut
Naşi armudu, Bir diğer ismi Japon armudu olan bu meyve orta irilikte, açık kahverengi zemin üzerine sarı benekli bir meyvedir. Bu meyve az paslı, uzun saplı, basık ve şişkin bir armut cinsidir. Naşi armut çok sulu, eti beyaz, aromalı ve lezzetlidir. ...
1 Armut Kaç Kalori?
1 Armut Kaç Kalori?
1 Armut Kaç Kalori, Armut oldukça sağlıklı ve besin değeri yüksek bir meyvedir. Bulması kolay ve uygun fiyatlı olmasından dolayı en fazla tercih edilen meyvelerden biridir. Armut kilo vermek isteyenler için oldukça sık kullanılır. Armudun kalorisi di...
Armut İshal Yaparmı
Armut İshal Yaparmı
Armut ishal yapar mı, Armut yaz kış yetişebilen ve ana vatanı Asya olan bir meyvedir. Birçok çeşidinin olmasına rağmen dünya ülkelerinin çoğunda melezlenme yöntemi kullanılarak daha çok çeşidi elde edilmektedir. İçeriğinde A, B ve C vitaminleri ile K...
Ankara Armudu
Ankara Armudu
Ankara armudu; İç Anadolu bölgesinde özellikle Türkiye'nin başkenti Ankara'da yetiştiriciliği olan kışlık bir armut çeşididir. Ankara armudunun büyüme şekli piramidal olup, ağaç dalları seyrektir. Ana gövdesi seyrek olmasına rağmen yan dalları da tam...
Armut Suyu
Armut Suyu
Armut suyu, özellikle cilt bakımında cildin canlanması ve yenilenmesi konusunda faydalıdır. Ayrıca sağlık anlamında da etkisi büyüktür.Armut Suyu Faydaları Nelerdir?Kan basıncını dengeler,İçeriğinde antioksidan ve antikanserojen maddeler bulunur,Armu...
Santa Maria Armut
Santa Maria Armut
Santa maria armut, Armut yetiştiriliciliği çok eski tarihlere dayanmaktadır. Anadolu'da, İtalya, Fransa, Belçika gibi ülkelerde uzun yıllardır armut yetiştirilmektedir. Ülkemizde hemen hemen her yerde armut yetişebilmektedir. Bunlar farklı cins ebat ...
Japon Armudu
Japon Armudu
Japon Armudu, Japon armudunun meyveleri orta büyüklükte, açık kahverengi üzerine sarı benekli ve az paslıdır. Japon armudunun meyvesi beyaz etli, bol sulu, aroması yüksek ve lezzetlidir. Japon armudunun en büyük avantajı soğuk hava depolarında uzun s...
Gebelikte Armutun Faydaları
Gebelikte Armutun Faydaları
Gebelikte armutun faydaları, Armut yenmesi hamilelikte güvenlidir. Armudun düşük kalorili ve hamileler için önemli birçok mineral ve vitamin içerdiği için hamilelik dönemimde bolca tüketilebilir. Gebelikte armudun faydaları saymakla bitmez. Armudu me...

 

Armut Çeşitleri
Deveci Armudu
Armut Cinsleri
Armut Nerede Yetişir
Naşi Armut
1 Armut Kaç Kalori?
Armut İshal Yaparmı
Ankara Armudu
Armut Suyu
Santa Maria Armut
Japon Armudu
Gebelikte Armutun Faydaları
Armut Yetiştiriciliği
Elma Armut Kurusu
Yabani Armut
Akça Armut
Armut Ağacı
Armut Yaprağı
Etruşka Armut
Armut
Armut Pekmezi Nasıl Yapılır
Armut Ağacı Bakımı
Armut Budama
Armut Çekirdeği
Armut Ağacı Çiçeği
Armut Türleri
Armut Domates
Armut Ağacı Budaması
Armut Rengi
Armut Dikimi
Popüler İçerik
Armut Yetiştiriciliği
Armut Yetiştiriciliği
Armut Yetiştiriciliği: Armut gülgiller familyasında bir meyve ağacıdır. Armut ağacı dünyada en önemli meyvelerden biridir. Armut ağacı iklim seçmeks...
Elma Armut Kurusu
Elma Armut Kurusu
Elma armut kurusu, Bulmacalarda sıkça karşımıza çıkan elma armut kurusunun cevabı "Kak"'dır. Onun dışında mevsiminde toplanan elma armut gibi meyveler...
Yabani Armut
Yabani Armut
Yabani armut, ahlat olarak da bilinen yabani armut; gülgiller familyasından olup, hemen hemen Anadolu'nun her yerinde yetişebilen bir ağacın meyvesidi...
Akça Armut
Akça Armut
Akça Armut, Ağacı dikenli, sık dallı, kuvvetli ve yarı dik gelişme eğiliminde olan yerli cinslerdendir. Dikenli Akça ve İstanbul Akçası olarak bilinen...
Armut Ağacı
Armut Ağacı
Armut Ağacı, Kendine ait şekli ile oldukça ince kabuklu, yumuşak çekirdekli ve etli, birçok kişinin severek yediği sulu ve oldukça lezzetli bir meyve ...
Armut Yaprağı
Armut Yaprağı
Armut Yaprağı; Mineral ve lif bakımından oldukça zengin olan armut tatlı ve sulu bir meyvedir. İçerisinde  %15 şeker, A, C, B1, B2, B3 ve B6 vitaminle...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Armut Çeşitleri
Deveci Armudu
Armut Cinsleri
Armut Nerede Yetişir
Naşi Armut
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024