Yeşil Armut

Yeşil armut, Yeşil armut ülkemizde sevilen bir meyvedir ve kolayca yetişebilmektedir. Ülkemizde armudun birçok çeşidi vardır. Yeşil armut her mevsim bulunabilen besin değeri oldukça yüksek bir meyvedir. Vücuda faydaları saymakla bitmeyen içeriğinde A vitamini, C vitamini ve K vitamini bulunduran bu meyve hemen hemen her bahçede yetişebilen bir yapıya sahiptir.
Armut çeşitlerinin ülkemizde 60 kadar olduğu bilinmektedir. Yeşil armut, tat ve sululuk oranıyla kişiye ferahlık sağlamaktadır. Armudu yerken kabuklarını soymamak da fayda vardır. Bol su ile yıkanıp kabuklu tüketildiğinde vitamin değerinde kayıplar yaşanmaz ve vücut tüm vitaminden istifade etmiş olur. Armut meyvesinin kışa saklanılan türleri de bulunmaktadır. Birçok armut çeşidi taze, haşlanarak veya kurutması yapılarak tüketilebilmektedir. Ayrıca armut çekirdeği de oldukça faydalıdır. Birçok hastalığa iyi geldiği söylemektedir.

Yeşil armut faydalarından bazıları


Kalp hastalıklarına iyi gelmektedir: Yeşil armut kişide bulunan kalp ve damar hastalıklarına iyi gelmektedir.

Kanseri önleme özelliğine sahiptir: Yeşil armut içeriğinde yüksek miktarda lif barındırdığı için özellikle kolon kanserini önlemede fayda sağlayan bir besindir. Günde bir tane yeşil armut yemek kadınlarda meme kanseri riskini de %40'lara dayanan oranlarda azaltmaktadır.

Kan şekerini düşürür: İçeriğinde bulundurduğu lif sayesinde tatlı olmasına rağmen kan şekerini düşürücü özelliğe sahiptir.

Bağışıklık sistemini güçlendirir: Yeşil armut C vitamini açısından zengin bir meyvedir. C vitamini bağışıklık sistemini koruyan ve güçlendiren bir vitamindir. Armutta bulunan antioksidanlar bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesinde fayda sağlamaktadır.

Kemik hastalığını önler: Yeşil armut, kemik sağlığını korumak ve osteoporozu önlemek için vücudun ihtiyaç duyduğu pH seviyesini korumaktadır. Vücutta günlük kalsiyum ihtiyacını karşılamaktadır.

Vücuda enerji verir: Yeşil armudun içerdiği yüksek miktardaki glikoz tüketildiği anda enerjiye dönüşür. Yorgun hissedilen anlarda ihtiyaç duyulan enerjiyi vücuda sağlamaktadır.

Sindirim sistemi güçlendirir: Orta boy yeşil bir armutta günlük lif ihtiyacının %20'si bulunmaktadır. Lif içeren bütün besinler sindirim sistemi için faydalıdır.

Gebelik döneminde anne adaylarına fayda sağlar: Gebelik döneminde armut tüketilmesi ferahlık ve bünyeye enerji sağlamaktadır. Gebelik için büyük vitamin kaynağıdır.

Safra kesesi hastalıklarına iyi gelir: Yeşil armut düzenli olarak tüketildiği takdirde safra kesesi hastalıklarına iyi gelmektedir.

Yaşlanmayı geciktirir: Armut, ciltte oluşan kırışıklıkları ve cilt tonu düzensizliklerini ortadan kaldırmaktadır. Armut, insanların cildinde temiz, pürüzsüz, lekesiz ve genç bir görünüm sağlar. Cilde canlılık kazandırır.

Kan basıncını düzenler: Vücuttaki kan basıncını düzenleyerek sağlıklı bir vücuda sahip olmakta fayda sağlamaktadır. Yaz aylarında nefes darlığına iyi gelir. Yeşil armut sulu ve ferahlık sağlayan bir meyvedir. Özellikle nefes darlığı yaşayan insanların solunum yolları rahatsızlıklarına iyi gelmektedir.
21.01.2024 09:58:01
Yeşil Armut ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Yeşil Armut Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Yeşil Armut"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Armut Çeşitleri

Armut çeşitleri: Armut herkes tarafından sevilen bir meyvedir. Sulu ve herkes tarafından sevilen armudun 60 çeşidi olduğu söylenir. Armut ağacının 14 metreye...
Devamını Oku

Deveci Armudu

Deveci armudu; oldukça iri ve büyük olan çok lezzetli bir meyvedir. Deveci armudunun şeklinin biçimsiz ve alttan basık olması insanları tadı konu...
Devamını Oku

Armut Cinsleri

Armut cinsleri; Armut, gülgiller familyasından olan ve Pyrus cinsini ait ağaç niteliğindeki bitki türlerindendir. Bu ağaç niteliğindeki türlerden bazıları ye...
Devamını Oku

Armut Nerede Yetişir

Armut Nerede Yetişir, Armut meyvesi ağaç olarak gül ailesinin bir üyedir. Yer yüzünde 3000'den fazla armut türü olsa da günümüzde meyvesini tükettiğimiz...
Devamını Oku

Naşi Armut

Naşi armudu, Bir diğer ismi Japon armudu olan bu meyve orta irilikte, açık kahverengi zemin üzerine sarı benekli bir meyvedir. Bu meyve az paslı, uzun saplı,...
Devamını Oku

1 Armut Kaç Kalori?

1 Armut Kaç Kalori, Armut oldukça sağlıklı ve besin değeri yüksek bir meyvedir. Bulması kolay ve uygun fiyatlı olmasından dolayı en fazla tercih edilen meyve...
Devamını Oku

Armut İshal Yaparmı

Armut ishal yapar mı, Armut yaz kış yetişebilen ve ana vatanı Asya olan bir meyvedir. Birçok çeşidinin olmasına rağmen dünya ülkelerinin çoğunda melezle...
Devamını Oku

Ankara Armudu

Ankara armudu; İç Anadolu bölgesinde özellikle Türkiye'nin başkenti Ankara'da yetiştiriciliği olan kışlık bir armut çeşididir. Ankara armudunun büyüme...
Devamını Oku

Santa Maria Armut

Santa maria armut, Armut yetiştiriliciliği çok eski tarihlere dayanmaktadır. Anadolu'da, İtalya, Fransa, Belçika gibi ülkelerde uzun yıllardır armut yetiştir...
Devamını Oku

Japon Armudu

Japon Armudu, Japon armudunun meyveleri orta büyüklükte, açık kahverengi üzerine sarı benekli ve az paslıdır. Japon armudunun meyvesi beyaz etli, bol sulu, a...
Devamını Oku

Gebelikte Armutun Faydaları

Gebelikte armutun faydaları, Armut yenmesi hamilelikte güvenlidir. Armudun düşük kalorili ve hamileler için önemli birçok mineral ve vitamin içerdiği için ha...
Devamını Oku

Armut Yetiştiriciliği

Armut Yetiştiriciliği: Armut gülgiller familyasında bir meyve ağacıdır. Armut ağacı dünyada en önemli meyvelerden biridir. Armut ağacı iklim seçmeksizin...
Devamını Oku

Elma Armut Kurusu

Elma armut kurusu, Bulmacalarda sıkça karşımıza çıkan elma armut kurusunun cevabı "Kak"'dır. Onun dışında mevsiminde toplanan elma armut gibi meyveler kurutu...
Devamını Oku

Yabani Armut

Yabani armut, ahlat olarak da bilinen yabani armut; gülgiller familyasından olup, hemen hemen Anadolu'nun her yerinde yetişebilen bir ağacın meyvesidir. Bu a...
Devamını Oku

Akça Armut

Akça Armut, Ağacı dikenli, sık dallı, kuvvetli ve yarı dik gelişme eğiliminde olan yerli cinslerdendir. Dikenli Akça ve İstanbul Akçası olarak bilinen t...
Devamını Oku

Armut Ağacı

Armut Ağacı, Kendine ait şekli ile oldukça ince kabuklu, yumuşak çekirdekli ve etli, birçok kişinin severek yediği sulu ve oldukça lezzetli bir meyve olan ar...
Devamını Oku

Armut Yaprağı

Armut Yaprağı; Mineral ve lif bakımından oldukça zengin olan armut tatlı ve sulu bir meyvedir. İçerisinde%15 şeker, A, C, B1, B2, B3 ve B6 vitaminleri b...
Devamını Oku

Etruşka Armut

Etruşka Armut, İtalya‘da melezleme ile elde edilen bir armut çeşididir. Ağaç yarı bodur, dik ve geniş taç oluşturan erkenci çeşitlerden olup en verimlisidir....
Devamını Oku

Armut

Armut, herkesin severek tükettiği meyvelerden biridir. Üretimi kolay, lezzetli, bol sulu, serinletici ve tatlı bir meyvedir. Genellikle sarı ve yeşilimsi ren...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Armut Çeşitleri
Deveci Armudu
Armut Cinsleri
Armut Nerede Yetişir
Naşi Armut
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024