Armut Yaprağı; Mineral ve lif bakımından oldukça zengin olan armut tatlı ve sulu bir meyvedir. İçerisinde%15 şeker, A, C, B1, B2, B3 ve B6 vitaminleri bulunan armut sağlığa oldukça faydalıdır. Çekirdekli ve aynı zamanda ince kabuğa sahip olan armutun yaprağı da bi o kadar faydalıdır. Demlenerek içilen armut yaprağı çayının faydalarını şimdi sizlerle paylaşalım.
Armut Yaprağı Çayının Faydaları Nelerdir?
- Hazmı kolaylaştıran armut yaprağı çayı sindirim sistemini de güçlendirir.
- Yüksek tansiyona iyi geldiği bilinmektedir.
- Cinsel organlarda bulunan iltihabı kurutmakla beraber ağrı kesici özelliğe sahiptir.
- Sinirleri sakinleştirip, sakinlik verdiğinden kalp çarpıntısını giderir ve tansiyonu düşürür.
- Kireçlenme sıkıntısı ve romatizmal rahatsızlıkları olan hastalarda ise tedavi edici etki gösterir.
- Bünyesinde bulunan madensel tuz sayesinde vücudun tuz oranını karşılar.
- Düzenli olarak tüketildiğinde böbreklerin düzenli çalışmasını sağlar. Böbrek taşı ve kum dökme gibi sağlık sorunlarının çözümüne yardımcı olur. Ayrıca ürik asit atma özelliği sayesinde böbreklerde taş oluşumunun önüne geçer.
- İdrar söktürücü özelliği vardır.
- Kanı temizleme özelliği vardır.
- Hamile bayanlarda meydana gelen mide bulantısı ve beraberinde gelen kusmaları giderir.
- Bütün bu faydalarla beraber armut yaprağı çayının kansızlığa da iyi geldiği kanıtlanmıştır.
Armut Yaprağı Çayı Nasıl Hazırlanır
Mineralli ve bol lifli bir meyve çayıdır.
Yaprağın kurusunu veya yaşını kullanarak hazırlayabilirsiniz.
- 1000 ml suyu alın ve içine 50 gram kadar armut yaprağını ufalayıp içine ekleyin.
- Ocağa alın ve kaynatın, kaynadıktan sonra tercihe göre içine meyve ve çekirdeklerini de ilave edebilirsiniz.
- Kaynadıktan sonra çayı 10 dakika kadar demlenmeye bırakın.
- Çayınızı süzüp servis yapabilirsiniz.
Armut çekirdekleri de bir o kadar faydalıdır. Bağırsak kurtlarının temizlenmesini sağlar. Bu sebeple çaya çekirdekleri de eklemekte fayda vardır.
Demlemiş olduğunuz armut yaprağı çayını sabah aç karınla veya iki öğün arasında tüketilmesi önerilir. Diyet yapanların tüketmesi de tavsiye edilir. Vücuda tokluk ve ferahlık hissi verir. Mide hazmının kolaylaşmasını sağlayacaktır.