Armut Kurusu

Armut kurusu, vitamin ve mineral bakımından zenginliği ile böbreklerin daha verimli çalışmasında oldukça faydalıdır. Böbrek kumu ve böbrek taşlarının dökülmesinde yardımcı olur. Kanı temizler, salgı bezlerinin düzenli ve daha iyi çalışmasını sağlar. Kansızlığı giderir, kabızlığı önler. Yüksek tansiyonu düşürücü özelliği vardır. Susuzluğu giderir.
Hamilelerde mide bulantılarına iyi gelmektedir ve bebeğin daha sağlıklı doğmasını sağlar. Sindirim sisteminin daha hızlı çalışmasını sağlayarak, hazımsızlığı giderir. Midesi zayıf olanlar, armut kurusundan komposto yaparak her gün tüketebilirler. Mide rahatsızlıklarına çok iyi gelmektedir.

Armut kurusu yemeklerden önce yenirse faydası vücuda daha da fazla olur. Zihin yorgunluğuna çok iyi gelmektedir. Tükürük salgılamasını arttırmaktadır. Günümüzün hastalığı olan stres ve sinirleri yatıştırır.

Armut dünyanın pek çok yerinde yetişebilen ve 14 m'ye kadar uzayabilen beyaz çiçekli bir ağacın yumuşak, sulu ve tatlı meyvesidir. Armut, sarı-yeşil arası renklerde, lifli, hazmı kolay ve mineral açısından oldukça zengin bir meyvedir. Armut ağaçları oldukça uzun ömürlüdür, bakılıp budanmaz ise dalları daha da uzayacaktır. Armudun içinde A, B1, B2, B3, B6 ve C vitaminleri bulunur.

Armut yaklaşık %84 civarında su içerir. Bu nedenle kurutma sonucunda yaklaşık 7 kg armuttan 1 kg armut kurusu kalmaktadır. Kurutma esnasında üründeki su kaçar ve ürünün özü kalır.
Bu nedenle armut kurusunun besin değerleri özellikle protein, karbonhidrat, vitamin ve mineral oranları çok daha artar.

Armut kurusu nasıl yapılır?


5-6 adet sağlam armutların kabuklarını ince ince soyunuz. Uzunlamasına ve dik ince ince 5-6 dilim olarak kesiniz. Çekirdeklerini içerisinden iyice temizleyiniz. Temizlenen ve dilimlenen armutları bir hasır üzerine veya tepsi üzerine seriniz. Üzerlerini tülbent ile örterek güneş altına kurumaya bırakınız. Kururken arada sırada armut dilimlerini karıştırınız. İyice kuruduktan sonra güneş altından almalısınız. Armut kurularını bir kutuya koyarken bir kat armut kurusu bir miktar toz şeker serptiğiniz zaman armut kurusunun lezzetini daha da arttırmış olursunuz.

Armut kurusunun en fazla kullanıldığı alanlar; tatlı yapımında, puding ve çikolata yapımlarında kullanılmaktadır. Atıştırmalık olarak kullanılır ve diyet yapanlar için ara öğün olarak kullanılmaktadır.
22.01.2024 00:55:41
Armut Kurusu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Armut Kurusu Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Armut Kurusu"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Armut Çeşitleri

Armut çeşitleri: Armut herkes tarafından sevilen bir meyvedir. Sulu ve herkes tarafından sevilen armudun 60 çeşidi olduğu söylenir. Armut ağacının 14 metreye...
Devamını Oku

Deveci Armudu

Deveci armudu; oldukça iri ve büyük olan çok lezzetli bir meyvedir. Deveci armudunun şeklinin biçimsiz ve alttan basık olması insanları tadı konu...
Devamını Oku

Armut Cinsleri

Armut cinsleri; Armut, gülgiller familyasından olan ve Pyrus cinsini ait ağaç niteliğindeki bitki türlerindendir. Bu ağaç niteliğindeki türlerden bazıları ye...
Devamını Oku

Armut Nerede Yetişir

Armut Nerede Yetişir, Armut meyvesi ağaç olarak gül ailesinin bir üyedir. Yer yüzünde 3000'den fazla armut türü olsa da günümüzde meyvesini tükettiğimiz...
Devamını Oku

Naşi Armut

Naşi armudu, Bir diğer ismi Japon armudu olan bu meyve orta irilikte, açık kahverengi zemin üzerine sarı benekli bir meyvedir. Bu meyve az paslı, uzun saplı,...
Devamını Oku

1 Armut Kaç Kalori?

1 Armut Kaç Kalori, Armut oldukça sağlıklı ve besin değeri yüksek bir meyvedir. Bulması kolay ve uygun fiyatlı olmasından dolayı en fazla tercih edilen meyve...
Devamını Oku

Armut İshal Yaparmı

Armut ishal yapar mı, Armut yaz kış yetişebilen ve ana vatanı Asya olan bir meyvedir. Birçok çeşidinin olmasına rağmen dünya ülkelerinin çoğunda melezle...
Devamını Oku

Ankara Armudu

Ankara armudu; İç Anadolu bölgesinde özellikle Türkiye'nin başkenti Ankara'da yetiştiriciliği olan kışlık bir armut çeşididir. Ankara armudunun büyüme...
Devamını Oku

Santa Maria Armut

Santa maria armut, Armut yetiştiriliciliği çok eski tarihlere dayanmaktadır. Anadolu'da, İtalya, Fransa, Belçika gibi ülkelerde uzun yıllardır armut yetiştir...
Devamını Oku

Japon Armudu

Japon Armudu, Japon armudunun meyveleri orta büyüklükte, açık kahverengi üzerine sarı benekli ve az paslıdır. Japon armudunun meyvesi beyaz etli, bol sulu, a...
Devamını Oku

Gebelikte Armutun Faydaları

Gebelikte armutun faydaları, Armut yenmesi hamilelikte güvenlidir. Armudun düşük kalorili ve hamileler için önemli birçok mineral ve vitamin içerdiği için ha...
Devamını Oku

Armut Yetiştiriciliği

Armut Yetiştiriciliği: Armut gülgiller familyasında bir meyve ağacıdır. Armut ağacı dünyada en önemli meyvelerden biridir. Armut ağacı iklim seçmeksizin...
Devamını Oku

Elma Armut Kurusu

Elma armut kurusu, Bulmacalarda sıkça karşımıza çıkan elma armut kurusunun cevabı "Kak"'dır. Onun dışında mevsiminde toplanan elma armut gibi meyveler kurutu...
Devamını Oku

Yabani Armut

Yabani armut, ahlat olarak da bilinen yabani armut; gülgiller familyasından olup, hemen hemen Anadolu'nun her yerinde yetişebilen bir ağacın meyvesidir. Bu a...
Devamını Oku

Akça Armut

Akça Armut, Ağacı dikenli, sık dallı, kuvvetli ve yarı dik gelişme eğiliminde olan yerli cinslerdendir. Dikenli Akça ve İstanbul Akçası olarak bilinen t...
Devamını Oku

Armut Ağacı

Armut Ağacı, Kendine ait şekli ile oldukça ince kabuklu, yumuşak çekirdekli ve etli, birçok kişinin severek yediği sulu ve oldukça lezzetli bir meyve olan ar...
Devamını Oku

Armut Yaprağı

Armut Yaprağı; Mineral ve lif bakımından oldukça zengin olan armut tatlı ve sulu bir meyvedir. İçerisinde%15 şeker, A, C, B1, B2, B3 ve B6 vitaminleri b...
Devamını Oku

Etruşka Armut

Etruşka Armut, İtalya‘da melezleme ile elde edilen bir armut çeşididir. Ağaç yarı bodur, dik ve geniş taç oluşturan erkenci çeşitlerden olup en verimlisidir....
Devamını Oku

Armut

Armut, herkesin severek tükettiği meyvelerden biridir. Üretimi kolay, lezzetli, bol sulu, serinletici ve tatlı bir meyvedir. Genellikle sarı ve yeşilimsi ren...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Armut Çeşitleri
Deveci Armudu
Armut Cinsleri
Armut Nerede Yetişir
Naşi Armut
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024