Armut Kaç Kalori?

Armut Kaç Kalori; Armut elmaya yakın bir meyve olduğu için yaklaşık olarak faydaları da birbirine benzerdir. Armut elmaya göre daha ince kabuklu ve tatlıdır. Bu nedenle kullanımı daha basittir. Armut ülkemizde de bolca üretildiği için bulmamızda pek sorun olmamaktadır.

Armut Besin Değeri


Armut ülkemizde oldukça fazla üretildiğini söylemiştik.
Aynı zaman armudun birden fazla çeşidi de vardır. Örneğin; Deveci armudu, Japon armudu, akça armudu, Tosca armudu, etruska armudu, santa maria armudu gibi. Armut ülkemizde her mevsim ulaşabileceğimiz bir meyvedir fakat armudun asıl yetiştiği mevsimler sonbahar ve kış mevsimleridir. Hemen hemen her kabuklu meyve gibi armudun da kabukları içine göre çok daha faydalı olduğu kanıtlanmıştır. Doktorlar bu nedenle armudun kabuklarıyla tüketilmesinin bizim için daha yararlı olduğunu öne sürmektedirler. Armudun kabuğunda bulunan bu yararlı maddeler antioksidan ve iltihap önleyicidir. Aynı zamanda armudun kabuğu içi kadar da lif kaynağıdır. Vücudumuz için lif oldukça önemlidir. Eğer yeteri kadar lif almazsak sindirim sistemimiz bize sorun çıkarmaya başlar. Sindirim sisteminde oluşan sorunlar kabızlık ve kabızlıkla birlikte yola çıkan rahatsızlıkları da beraberinde getirir. Ayrıca lifler vücudumuzun vitamin ve mineralleri emmesinde yardımcı olmaktadır. Araştırmalara göre ortalama bir armut 212 miligram potasyum içermektedir. Potasyum vücudumuz için oldukça önemlidir. Potasyum kalp ritmimizi düzenlemekle kalmıyor aynı zamanda kaslarımızın da doğru çalışmasında yardımcı oluyor.
Ortalama bir armut 7,5 miligram C vitamini içerir. Bu oran bizim bir günde kullandığımız C vitamini ihtiyacımızın %10'a denk gelmektedir. C vitamini vücudumuzdaki yaraların iyileşmesine yardımcı olur. Aynı zamanda bağışıklık sistemimizi güçlendirerek enfeksiyondan bizi korur. Armut C vitamini dışında oldukça önemli olan K vitamini deposudur da. K vitamini de kanın pıhtılaşmasını sağlar. K vitamini eksikliğinde burun ve diş eti kanamaları görülür. Amerika da yapılan araştırmalar göre günde bir armut yiyerek felç olma riskini azaltmamız mümkündür. Aynı zamanda armut kanımızdaki insülin hassasiyetini düşürerek diyabet riskini en aza indirir. Armudun glisemik indeksi düşük olduğundan kan şekerini birden değil yavaş yavaş azaltıp yükseltir. Böylelikle kan şekerini de dengede tutan bir meyvedir. Armut sadece 100 kalori olduğundan öğün aralarında rahatlıkla tercih edileceği söyleniyor. Armut da B2, B3, B6 ve Bakır da bulunmaktadır. Özellikle emziren veya hamile olan anneler için önemli bir folik asit kaynağıdır. Armudun potasyum içermesi yüksek tansiyona da iyi gelmektedir. Armudun içi de kabuğu da bulundurdukları madde bakımından kanser riskine kalp ve damar hastalıklarına önleyici olarak oldukça önemli bir besindir. Aynı zamanda armut meyve alerjisi olanlar için alerji oranı en düşük olan meyvedir. Armut zayıflamak için de kullanılabilecek bir meyvedir. Armudun lifli yapıda olması, kan şekerini yavaşça yükseltip alçaltması ve az kalorili olması göz önünde bulundurulunca kilo vermek için gönül rahatlığıyla kullanılabilir.

Armudun yararları saymakla bitmiyor. Gerek kilo vermek gerek sağlıklı kalmak için rahatlıkla kullanılabilecek bir meyvedir. Doktorlarda günde en az bir adet armut yemek gerektiğini söylüyor.
20.01.2024 00:35:30
Armut Kaç Kalori? ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Armut Kaç Kalori? Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Armut Kaç Kalori?"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Armut Çeşitleri

Armut çeşitleri: Armut herkes tarafından sevilen bir meyvedir. Sulu ve herkes tarafından sevilen armudun 60 çeşidi olduğu söylenir. Armut ağacının 14 metreye...
Devamını Oku

Deveci Armudu

Deveci armudu; oldukça iri ve büyük olan çok lezzetli bir meyvedir. Deveci armudunun şeklinin biçimsiz ve alttan basık olması insanları tadı konu...
Devamını Oku

Armut Cinsleri

Armut cinsleri; Armut, gülgiller familyasından olan ve Pyrus cinsini ait ağaç niteliğindeki bitki türlerindendir. Bu ağaç niteliğindeki türlerden bazıları ye...
Devamını Oku

Armut Nerede Yetişir

Armut Nerede Yetişir, Armut meyvesi ağaç olarak gül ailesinin bir üyedir. Yer yüzünde 3000'den fazla armut türü olsa da günümüzde meyvesini tükettiğimiz...
Devamını Oku

Naşi Armut

Naşi armudu, Bir diğer ismi Japon armudu olan bu meyve orta irilikte, açık kahverengi zemin üzerine sarı benekli bir meyvedir. Bu meyve az paslı, uzun saplı,...
Devamını Oku

1 Armut Kaç Kalori?

1 Armut Kaç Kalori, Armut oldukça sağlıklı ve besin değeri yüksek bir meyvedir. Bulması kolay ve uygun fiyatlı olmasından dolayı en fazla tercih edilen meyve...
Devamını Oku

Armut İshal Yaparmı

Armut ishal yapar mı, Armut yaz kış yetişebilen ve ana vatanı Asya olan bir meyvedir. Birçok çeşidinin olmasına rağmen dünya ülkelerinin çoğunda melezle...
Devamını Oku

Ankara Armudu

Ankara armudu; İç Anadolu bölgesinde özellikle Türkiye'nin başkenti Ankara'da yetiştiriciliği olan kışlık bir armut çeşididir. Ankara armudunun büyüme...
Devamını Oku

Santa Maria Armut

Santa maria armut, Armut yetiştiriliciliği çok eski tarihlere dayanmaktadır. Anadolu'da, İtalya, Fransa, Belçika gibi ülkelerde uzun yıllardır armut yetiştir...
Devamını Oku

Japon Armudu

Japon Armudu, Japon armudunun meyveleri orta büyüklükte, açık kahverengi üzerine sarı benekli ve az paslıdır. Japon armudunun meyvesi beyaz etli, bol sulu, a...
Devamını Oku

Gebelikte Armutun Faydaları

Gebelikte armutun faydaları, Armut yenmesi hamilelikte güvenlidir. Armudun düşük kalorili ve hamileler için önemli birçok mineral ve vitamin içerdiği için ha...
Devamını Oku

Armut Yetiştiriciliği

Armut Yetiştiriciliği: Armut gülgiller familyasında bir meyve ağacıdır. Armut ağacı dünyada en önemli meyvelerden biridir. Armut ağacı iklim seçmeksizin...
Devamını Oku

Elma Armut Kurusu

Elma armut kurusu, Bulmacalarda sıkça karşımıza çıkan elma armut kurusunun cevabı "Kak"'dır. Onun dışında mevsiminde toplanan elma armut gibi meyveler kurutu...
Devamını Oku

Yabani Armut

Yabani armut, ahlat olarak da bilinen yabani armut; gülgiller familyasından olup, hemen hemen Anadolu'nun her yerinde yetişebilen bir ağacın meyvesidir. Bu a...
Devamını Oku

Akça Armut

Akça Armut, Ağacı dikenli, sık dallı, kuvvetli ve yarı dik gelişme eğiliminde olan yerli cinslerdendir. Dikenli Akça ve İstanbul Akçası olarak bilinen t...
Devamını Oku

Armut Ağacı

Armut Ağacı, Kendine ait şekli ile oldukça ince kabuklu, yumuşak çekirdekli ve etli, birçok kişinin severek yediği sulu ve oldukça lezzetli bir meyve olan ar...
Devamını Oku

Armut Yaprağı

Armut Yaprağı; Mineral ve lif bakımından oldukça zengin olan armut tatlı ve sulu bir meyvedir. İçerisinde%15 şeker, A, C, B1, B2, B3 ve B6 vitaminleri b...
Devamını Oku

Etruşka Armut

Etruşka Armut, İtalya‘da melezleme ile elde edilen bir armut çeşididir. Ağaç yarı bodur, dik ve geniş taç oluşturan erkenci çeşitlerden olup en verimlisidir....
Devamını Oku

Armut

Armut, herkesin severek tükettiği meyvelerden biridir. Üretimi kolay, lezzetli, bol sulu, serinletici ve tatlı bir meyvedir. Genellikle sarı ve yeşilimsi ren...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Armut Çeşitleri
Deveci Armudu
Armut Cinsleri
Armut Nerede Yetişir
Naşi Armut
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024