Gebelikte Armutun Faydaları

Gebelikte armutun faydaları, Armut yenmesi hamilelikte güvenlidir. Armudun düşük kalorili ve hamileler için önemli birçok mineral ve vitamin içerdiği için hamilelik dönemimde bolca tüketilebilir. Gebelikte armudun faydaları saymakla bitmez. Armudu meyve olarak ara öğünlerde tüketebileceğiniz gibi farklı tariflerle pişirebilir veya meyveli tatlılarınıza ekleyerek yiyebilirsiniz.
Gebelikte armutun faydalarını şöyle sıralayabiliriz,
  • C vitamini, Gebelikte armutun faydalarından biri içerisinde bulunan C vitamini bebeklerin doku gelişimi açısından yarar sağlamasıdır. Doku gelişimi için önemli rol oynayan C vitamini armudun içerisinde bolca bulunur. Fetüsün temel yapı taşlarını oluşturan kemik, kıkırdak ve bağ dokularının üretiminden sorumlu olan vitamindir. C vitamini bakımından harika bir kaynak olan armudun bir tanesinde 10 miligram C vitamini bulunur. Gebelerde hamilelik süresince günlük 85 mg hamile olmayan kadınlarda ise 75 mg C vitamini almaları gerekir. Armutta bulunan C vitamini günlük alınan miktarın büyük bir kısmını oluşturur. C vitamini vücudun enfeksiyonla savaşına yardım ettiği gibi hamileliğin stresli dönemlerinde ihtiyaç olan önemli bir vitamindir.
  • Folat, Armutun içerisinde bulunan folat yani folik asit hamilelik sırasında mümkün olduğunca tüketilmesi gerekir. Bir büyük armut 14 mikro gram folat içermektedir. Bu miktar size fazla gelmesin. Bu madde anne karnındaki bebekteki nöral tüp kusurlarını önleyen omuriliğini korumaya yardımcı olan ve beyinde oluşabilecek ciddi anormalliklerin önüne geçen B vitaminine denir.
    Bu folik asit çok sayıda gıdada bulunmaz ve bu yüzden çocuk doğurma yaşındaki kadınlara takviye haplarla doktorlar folik asit alımını tavsiye ederler. Gebeliğin ilk 3 ayında folat alımı önemlidir ve bu armut içerisinde bol miktarda bulunur.
  • Lif, Gebelikte tüketilen armut hamilelikte sık görülen kabızlık sorununu rahatlatacak oranda içerisinde lif bulundurmaktadır. Armut gibi lifli gıdaları vazifesi mide, sindirim sistemi ve bağırsakların çalışmasını düzenlemektir. Gebelik süresince anne adaylarına yapılan demir takviyesi kabızlık yaptığından bunu dengelemek için lifli gıdalar tüketmeniz gerekir. Armudu kabuklarıyla beraber tüketmeniz armutta bulunan liflerden daha fazla yararlanmanızı sağlayacaktır. Günde tüketilen bir armut 7 gr lif içerir. Ortalama olarak bu miktar gün içerisinde kabızlık çekmemenize yardımcı olur.
  • Kalori, Hamilelik esnasında alınacak aşırı kiloları kontrol altında tutmanın en önemli yolu doğru beslenerek kilo alınımının önüne geçmektir. Armutun içerisinde bulunan kalori miktarı düşük olduğu için tercih edilecek meyveler arasındadır. Armut çok lezzetli çok besleyici ve az kalorili bir meyvedir. İçersin de bulunan lifli yapısı sebebiyle uzun süre tok tutar ve gün içerisinde ihtiyacınız olan enerjiyi sağlar. 100 gr armutta ortalama 52 kalori bulunmaktadır. Armut kolay sindirilen ve sağlıklı enerji artışı sağlayan glikoz, fruktoz ve karbon hidratlarını bulundurur. Buda gebelik süresince gönül rahatlığıyla armut tüketebileceğinizi gösterir.
21.01.2024 03:23:00
Gebelikte Armutun Faydaları ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Gebelikte Armutun Faydaları Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Gebelikte Armutun Faydaları"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Armut Çeşitleri

Armut çeşitleri: Armut herkes tarafından sevilen bir meyvedir. Sulu ve herkes tarafından sevilen armudun 60 çeşidi olduğu söylenir. Armut ağacının 14 metreye...
Devamını Oku

Deveci Armudu

Deveci armudu; oldukça iri ve büyük olan çok lezzetli bir meyvedir. Deveci armudunun şeklinin biçimsiz ve alttan basık olması insanları tadı konu...
Devamını Oku

Armut Cinsleri

Armut cinsleri; Armut, gülgiller familyasından olan ve Pyrus cinsini ait ağaç niteliğindeki bitki türlerindendir. Bu ağaç niteliğindeki türlerden bazıları ye...
Devamını Oku

Armut Nerede Yetişir

Armut Nerede Yetişir, Armut meyvesi ağaç olarak gül ailesinin bir üyedir. Yer yüzünde 3000'den fazla armut türü olsa da günümüzde meyvesini tükettiğimiz...
Devamını Oku

Naşi Armut

Naşi armudu, Bir diğer ismi Japon armudu olan bu meyve orta irilikte, açık kahverengi zemin üzerine sarı benekli bir meyvedir. Bu meyve az paslı, uzun saplı,...
Devamını Oku

1 Armut Kaç Kalori?

1 Armut Kaç Kalori, Armut oldukça sağlıklı ve besin değeri yüksek bir meyvedir. Bulması kolay ve uygun fiyatlı olmasından dolayı en fazla tercih edilen meyve...
Devamını Oku

Armut İshal Yaparmı

Armut ishal yapar mı, Armut yaz kış yetişebilen ve ana vatanı Asya olan bir meyvedir. Birçok çeşidinin olmasına rağmen dünya ülkelerinin çoğunda melezle...
Devamını Oku

Ankara Armudu

Ankara armudu; İç Anadolu bölgesinde özellikle Türkiye'nin başkenti Ankara'da yetiştiriciliği olan kışlık bir armut çeşididir. Ankara armudunun büyüme...
Devamını Oku

Santa Maria Armut

Santa maria armut, Armut yetiştiriliciliği çok eski tarihlere dayanmaktadır. Anadolu'da, İtalya, Fransa, Belçika gibi ülkelerde uzun yıllardır armut yetiştir...
Devamını Oku

Japon Armudu

Japon Armudu, Japon armudunun meyveleri orta büyüklükte, açık kahverengi üzerine sarı benekli ve az paslıdır. Japon armudunun meyvesi beyaz etli, bol sulu, a...
Devamını Oku

Armut Yetiştiriciliği

Armut Yetiştiriciliği: Armut gülgiller familyasında bir meyve ağacıdır. Armut ağacı dünyada en önemli meyvelerden biridir. Armut ağacı iklim seçmeksizin...
Devamını Oku

Elma Armut Kurusu

Elma armut kurusu, Bulmacalarda sıkça karşımıza çıkan elma armut kurusunun cevabı "Kak"'dır. Onun dışında mevsiminde toplanan elma armut gibi meyveler kurutu...
Devamını Oku

Yabani Armut

Yabani armut, ahlat olarak da bilinen yabani armut; gülgiller familyasından olup, hemen hemen Anadolu'nun her yerinde yetişebilen bir ağacın meyvesidir. Bu a...
Devamını Oku

Akça Armut

Akça Armut, Ağacı dikenli, sık dallı, kuvvetli ve yarı dik gelişme eğiliminde olan yerli cinslerdendir. Dikenli Akça ve İstanbul Akçası olarak bilinen t...
Devamını Oku

Armut Ağacı

Armut Ağacı, Kendine ait şekli ile oldukça ince kabuklu, yumuşak çekirdekli ve etli, birçok kişinin severek yediği sulu ve oldukça lezzetli bir meyve olan ar...
Devamını Oku

Armut Yaprağı

Armut Yaprağı; Mineral ve lif bakımından oldukça zengin olan armut tatlı ve sulu bir meyvedir. İçerisinde%15 şeker, A, C, B1, B2, B3 ve B6 vitaminleri b...
Devamını Oku

Etruşka Armut

Etruşka Armut, İtalya‘da melezleme ile elde edilen bir armut çeşididir. Ağaç yarı bodur, dik ve geniş taç oluşturan erkenci çeşitlerden olup en verimlisidir....
Devamını Oku

Armut

Armut, herkesin severek tükettiği meyvelerden biridir. Üretimi kolay, lezzetli, bol sulu, serinletici ve tatlı bir meyvedir. Genellikle sarı ve yeşilimsi ren...
Devamını Oku

Armut Pekmezi Nasıl Yapılır

Armut pekmezi nasıl yapılır sorusuna cevap vermeden önce faydalarından bahsetmekte yarar var. Armut meyvesinin içinde çok fazla vitamin bulunmaktadır. B...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Armut Çeşitleri
Deveci Armudu
Armut Cinsleri
Armut Nerede Yetişir
Naşi Armut
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024