{ "title": "Yeşil Armut", "image": "https://www.armut.gen.tr/images/yesil-armut.jpg", "date": "21.01.2024 09:58:01", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Yeşil armut, Yeşil armut ülkemizde sevilen bir meyvedir ve kolayca yetişebilmektedir. Ülkemizde armudun birçok çeşidi vardır. Yeşil armut her mevsim bulunabilen besin değeri oldukça yüksek bir meyvedir. Vücuda faydaları saymakla bitmeyen içeriğinde A vitamini, C vitamini ve K vitamini bulunduran bu meyve hemen hemen her bahçede yetişebilen bir yapıya sahiptir. Armut çeşitlerinin ülkemizde 60 kadar olduğu bilinmektedir. Yeşil armut, tat ve sululuk oranıyla kişiye ferahlık sağlamaktadır. Armudu yerken kabuklarını soymamak da fayda vardır. Bol su ile yıkanıp kabuklu tüketildiğinde vitamin değerinde kayıplar yaşanmaz ve vücut tüm vitaminden istifade etmiş olur. Armut meyvesinin kışa saklanılan türleri de bulunmaktadır. Birçok armut çeşidi taze, haşlanarak veya kurutması yapılarak tüketilebilmektedir. Ayrıca armut çekirdeği de oldukça faydalıdır. Birçok hastalığa iyi geldiği söylemektedir.

Yeşil armut faydalarından bazıları

Kalp hastalıklarına iyi gelmektedir: Yeşil armut kişide bulunan kalp ve damar hastalıklarına iyi gelmektedir.

Kanseri önleme özelliğine sahiptir: Yeşil armut içeriğinde yüksek miktarda lif barındırdığı için özellikle kolon kanserini önlemede fayda sağlayan bir besindir. Günde bir tane yeşil armut yemek kadınlarda meme kanseri riskini de %40'lara dayanan oranlarda azaltmaktadır.

Kan şekerini düşürür: İçeriğinde bulundurduğu lif sayesinde tatlı olmasına rağmen kan şekerini düşürücü özelliğe sahiptir.

Bağışıklık sistemini güçlendirir: Yeşil armut C vitamini açısından zengin bir meyvedir. C vitamini bağışıklık sistemini koruyan ve güçlendiren bir vitamindir. Armutta bulunan antioksidanlar bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesinde fayda sağlamaktadır.

Kemik hastalığını önler: Yeşil armut, kemik sağlığını korumak ve osteoporozu önlemek için vücudun ihtiyaç duyduğu pH seviyesini korumaktadır. Vücutta günlük kalsiyum ihtiyacını karşılamaktadır.

Vücuda enerji verir: Yeşil armudun içerdiği yüksek miktardaki glikoz tüketildiği anda enerjiye dönüşür. Yorgun hissedilen anlarda ihtiyaç duyulan enerjiyi vücuda sağlamaktadır.

Sindirim sistemi güçlendirir: Orta boy yeşil bir armutta günlük lif ihtiyacının %20'si bulunmaktadır. Lif içeren bütün besinler sindirim sistemi için faydalıdır.

Gebelik döneminde anne adaylarına fayda sağlar: Gebelik döneminde armut tüketilmesi ferahlık ve bünyeye enerji sağlamaktadır. Gebelik için büyük vitamin kaynağıdır.

Safra kesesi hastalıklarına iyi gelir: Yeşil armut düzenli olarak tüketildiği takdirde safra kesesi hastalıklarına iyi gelmektedir.

Yaşlanmayı geciktirir: Armut, ciltte oluşan kırışıklıkları ve cilt tonu düzensizliklerini ortadan kaldırmaktadır. Armut, insanların cildinde temiz, pürüzsüz, lekesiz ve genç bir görünüm sağlar. Cilde canlılık kazandırır.

Kan basıncını düzenler: Vücuttaki kan basıncını düzenleyerek sağlıklı bir vücuda sahip olmakta fayda sağlamaktadır. Yaz aylarında nefes darlığına iyi gelir. Yeşil armut sulu ve ferahlık sağlayan bir meyvedir. Özellikle nefes darlığı yaşayan insanların solunum yolları rahatsızlıklarına iyi gelmektedir.
" } ] }