{ "title": "Carmen Armut", "image": "https://www.armut.gen.tr/images/carmen-armut.jpg", "date": "21.01.2024 16:14:57", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Carmen armut; bu armudun orijinali İtalya'dır. Carmen armut ağacı orta ve dik bir şekilde büyüme gösterir. Quince BA29 ile aşı tutumu ve uyumu yüksek miktardadır. Ağacın genel özellikleri arasında özellikle meyveye erken yatması vardır. Ortalama olarak yüksek verimli olan bu ağaç çok yüksek çiçek tutumu ve orta geç çiçeklenme periyodu vardır.

Carmen armudun meyvesi büyük olur. Yeşil ve sarı meyve kabuğunun üzerine yüzde 30 oranında kırmızı bir yanak yapar. Tadı mükemmel olan Carmen armudunun sulu ve aromatik bir tadı vardır. Carmen armudunun depolama ömrü uzun olduğundan taşımayan dayanıklıdır. Özellikle hasat zamanları 15 ile 20 Temmuz arasında değişiklik gösterir bu armudun tozlayıcıları ise yani döllenme ağaçları ise poyne, seri, vina ve sextondur.

Carmen armudunun fidan özellikleri nelerdir?

Tüplü Carmen Armudu dediğimiz fidanlar tüm bir yıl boyunca dikimi gerçekleştirilebilir Etruşka Armudunun çeşidinden sonra olgunlaşan Carmen armudu orta büyüklükte ve bol verimli bir armut cinsidir. Carmen armudunun Fidan yaşı 2 ile 3 yaş arasındadır. Planları torbalı veya saksılı olarak yılın 12 ayı süresince dikilebilir. Ayrıca Carmen Armudu saksı da yetiştirilebilir. Ağaç çeşididir hobi amaçlı olarak bile dikimi yapılıp kolaylıkla yetiştirilebilir.

Carmen armudunun meyve özellikleri nelerdir?
Carmen armudu aşılama yöntemi en çok kullanılan ve en güvenilir. Yöntemler arasındadır iklim şartları olarak Karmen armutları eksi 20 ile eksi 25 derece arasında soğuk olan yerlerde yetişir. Bu soğuk dönemler ne kadar kısa olursa ağacın zarar görmesi de o oranda azalır. Carmen Armudu ağacında kış aylarında gübreleme ve sulama programları dikkatli yapıldığı sürece bitkide herhangi bir zarar veya hastalık oluşma riski azalır.

Carmen armudunun aşılama yönteminde kullanılan diğer armut ağacı bitkileri
Uyuşmayan armut çeşitleri
Carmen armut meyveleri iki farklı dönemde hasat edilebilirler. Bunlardan birisi yeme diğeri ise hasat olmak üzere iki farklı yöntemdir.

Carmen armudunda hastalıklar ve zararlılar

Tüm armut ağaçlarında yaşanan hastalıkların çoğu Carmen armudunda da geçerlidir. Bunların başında, armut Ateş yanıklığı, karaleke, meyve iç kurdu, külleme, memeli Pas, armut sülüğü, armut yaprak piresi ve kabuklu bitler başta gelir. Bu tür hastalıklardan Carmen armut onu korumak için özellikle budama, sulama, gübreleme gibi dönemlerin dikkatli bir şekilde yapılması ve bakımının aksatılmaması gerekir.
" } ] }