{ "title": "Armut Yaprağı", "image": "https://www.armut.gen.tr/images/Armut-Yapragi-91.jpg", "date": "21.01.2024 09:52:20", "author": "Esma Aytan", "article": [ { "article": "
Armut Yaprağı; Mineral ve lif bakımından oldukça zengin olan armut tatlı ve sulu bir meyvedir. İçerisinde%15 şeker, A, C, B1, B2, B3 ve B6 vitaminleri bulunan armut sağlığa oldukça faydalıdır. Çekirdekli ve aynı zamanda ince kabuğa sahip olan armutun yaprağı da bi o kadar faydalıdır. Demlenerek içilen armut yaprağı çayının faydalarını şimdi sizlerle paylaşalım.

Armut Yaprağı Çayının Faydaları Nelerdir?
Armut Yaprağı Çayı Nasıl Hazırlanır

Mineralli ve bol lifli bir meyve çayıdır. Yaprağın kurusunu veya yaşını kullanarak hazırlayabilirsiniz.
Armut çekirdekleri de bir o kadar faydalıdır. Bağırsak kurtlarının temizlenmesini sağlar. Bu sebeple çaya çekirdekleri de eklemekte fayda vardır.

Demlemiş olduğunuz armut yaprağı çayını sabah aç karınla veya iki öğün arasında tüketilmesi önerilir. Diyet yapanların tüketmesi de tavsiye edilir. Vücuda tokluk ve ferahlık hissi verir. Mide hazmının kolaylaşmasını sağlayacaktır.
" } ] }