{ "title": "Armut Turşusu", "image": "https://www.armut.gen.tr/images/armut-tursusu.jpg", "date": "19.01.2024 04:50:27", "author": "Esma Aytan", "article": [ { "article": "
Armut Turşusu, Oldukça faydalı olan armudu değişik şekiller de tüketmek isteyen arkadaşlar için bir tarifte armut turşusudur. Kalp hastalıklarını önleyici özelliği olan armut kansere karşı da vücudunuzu korur. Ayrıca bunlarla beraber kan şekerini düşürür, bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek vücudun direncini arttırır. Şimdilik faydalarının bu kadarını anlatmakla yetinelim. Yani bu kadar faydalı olan armudu sizlerde tüketmek için geç kalmayın. Şimdi tarifimize geçelim. Kolay gelsin.

Armut Turşusu malzemeleri
Armut Turşusu Nasıl Yapılır?

İlk olarak armut turşumuzu doldurmak için armutları yıkayalım. Yıkadığımız armutları ortadan ikiye bölelim ve çekirdeklerini ayıklayalım. Ardından armutları dilim şeklinde doğrayalım. Daha sonra sirkemizi uygun bir tencereye alalım ve üzerine, karanfil, tarçın ve toz şekeri ilave ederek kaynatalım. Hazırladığımız bu karışım kaynayınca dilimlediğimiz armutları ilave edelim ve 1-2 dakika daha kaynatarak bir süzgeç yardımı ile armutları süzgeçten geçirelim ve suyunu süzelim.

Sirkeli sudan çıkarttığımız armutları dolduracağımız turşu kabına yerleştirelim. Üzerine yani turşu bidonuna kaynayan sirkeli suyu ilave edelim. Turşu kabının ağzına ilk önce temiz bir bez ve sonra kapağı sıkıca hava almayacak şekilde kapatalım. Hazırladığımız armut turşusunu bir gece soğuması için bekletelim. Bir gün sonra turşunun suyunu süzerek tekrardan kaynatalım ve soğutalım. Artık suyumuz soğuyunca turşu bidonuna tekrardan dökelim. Turşu kabının kapağını sıkıca bir şekilde kapatalım, karanlık ve nem olmayan bir ortamda saklayalım. Ortalama 2-3 hafta içinde armut turşunuzu çıkarıp yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }