{ "title": "Armut Tatlısı", "image": "https://www.armut.gen.tr/images/armut-tatlisi.jpg", "date": "19.01.2024 18:44:58", "author": "VELİ ATAY", "article": [ { "article": "
Armut tatlısı yapımı oldukça kolay olup ev hanımlarını sık sık yapmış olduğu tatlıların başında gelmektedir. Hem tadı ile ve hem de görüntüsü ile oldukça lezzetli olan bu tatlı yemeklerden sonra rahatlıkla tüketebileceğiniz bir tatlıdır. Bu tatlının yapımı oldukça eğlencelidir. Herhangi bir zorluğu bulunmadığından herkes yapabilir. Ancak bu tatlıyı şeker hastaları için önermemekteyiz. Aksi halde olumsuz sonuçlar doğurabilir. Bu makalemizde sizlere armut tatlısının malzemeleri ile yapılışını detaylı bir şekilde anlatacağız.

Armut Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
Malzemelerimiz bunlardan oluşmaktadır. Şimdiden sizlere bu lezzetli armut tatlısının yapılışını verelim.

Armut Tatlısı Nasıl Yapılır?

Armut tatlısı yapılışı oldukça basit olup bahsetmiş olduğumuz noktaları atlamadan yapmanız halinde tatlınızı hazırlamanız mümkündür. Armut tatlısının yapılışı aşağıda verilmiştir. Şimdiden yapan herkese kolay gelsin diyelim.

Boş bir tencere alıp içine belirli bir miktar su koyun. Yaklaşık olarak tencerenin yarısından biraz daha fazla su koymanız yeterli olacaktır. Ardından suyu kaynamaya bırakabilirsiniz. Armutlarını iyice yıkayınız. Yıkanmış armutlarınızın (Sap kısımlarını koparmadan) soyarak ortadan ikiye ayırın. Ortadan ayrılmış halde bulunan armutlarınız içinde yer alan çekirdekleri çıkarın. Çekirdek yataklarından çıkarılan armut tatlısı için işlem görür hale gelmiş demektir. Ardından da armudu kaynamış haldeki tencerenin içerisine bırakın ve kapağını tam bir şekilde kapatın.

Armutlarınız yaklaşık olarak yarım saat kadar pişirmeniz gerekir. Yani armutların hafif bir derecede yumuşaması ve kendini salması gerekir. Armutlarınız kaynamış suyun içinden kevgir yardımı ile çıkarmanız gerekir. Armutları çıkardıktan sonra kaynamış haldeki suyunuzun içine şeker katmanız gerekir. Bu şekerli suyu yaklaşık olarak 2 ya da 3 dakika kadar kaynattıktan sonra tekrardan armutları içine koyun. Ardından da sıcaklığı kısık ateşe getirip pişirmeye bırakın. Şekerli suyun içerisinde pişen armutlarınız tam anlamı ile yumuşayıncaya kadar pişirmeniz gerekir.

Armut Tatlısının Servis Edilmesi

Artık armut tatlısı için servis yapabilirsiniz. Bunun için armutları boş bir servis tabağının içine bırakın. Elde etmiş olduğumuz şurubu ise 2 ile 3 dakika kadar daha kaynatmamız gerekir. İyice kaynayan şurubu artık armutlarınızın üzerine dökebilirsiniz. Armutları soğumaya bırakmanız gerekir. İşin en zevkli kısmı ise burada başlamaktadır. Soğuyan armut tatlısı için son dokunuşları yapmanız gerekir. Armudun içinden almış olduğumuz çekirdek kısmının içerisine kaymak koyup üzerine de yeşil fıstığı serpiştirin. Böylelikle de bu lezzetli armut tatlısı için servis yapmanız gerekir. Şimdiden yapan herkese afiyet olsun diyelim.
" } ] }