{ "title": "Armut Reçeli", "image": "https://www.armut.gen.tr/images/armut-receli.jpg", "date": "21.01.2024 13:09:29", "author": "Esma Aytan", "article": [ { "article": "Armut Reçeli; Tatlı bir meyve çeşidi olan armutun reçeli de bi o kadar güzel oluyor. Püf noktalarına dikkat ederseniz güzel bir reçel elde edersiniz. Şunu da söylemeden geçmeyelim armutlarınız ham değil de tam olup yumuşamış olan armutlar olmalı. Şimdi reçelimizi yapmaya başlayalım. Kolay gelsin.

Armut Reçeli Malzemeleri
Armut Reçeli Nasıl Yapılır?

Öncelikle armutları soyup, dörde bölelim ve içinin çekirdekli kısmını kesip alalım. Ardından derin bir tencereye hazırlanan armutları alalım ve üzerine limon suyunu ekleyelim. En üste de şekeri ilave edelim. İlk önce yüksek ateşte bir taşım kaynatalım ve ocağı kısıp, tencerenin kapağını kapatmadan yaklaşık 1, 5-2 saat çok kısık ateşte güzelce kaynatalım. Reçelimiz kaynarken bu arada küçük cam kavanozlarımızı sıcak suda biraz bekletelim. Isınmış olan kavanozlara kaynayan reçeli sıcak olarak dolduralım. Kavanozları tam dolmayacak şekilde üzeri bir parmak eksik olacak kadar dolsuralım ve kapağını sıkıca kapatarak, kavanozları ters çevirelim. Doldurduğumuz reçeller tamamen soğuduktan sonra buzdolabında veya kilerde (Yani serin olacak bir yerde) saklayınız. Açtığınız reçel kavanozunu, reçel bitene kadar buzdolabında tutunuz.

Afiyet olsun.

Not; Armut reçeli haricinde reçelleryarım saat kadar kaynayınca kıvamına geliyor. Fakat armut reçeli biraz geç kıvamına ulaşıyor. Bu sebeple 2 saat kadar kaynatmanızı söyledik. Daha az kaynatırsanız komposto gibi olur buna dikkat edelim ve metal kapaklı kavanozları tercih edelim. Armut reçeliniz hazır.

Afiyet Olsun.
" } ] }