{ "title": "Armut Marmelatı", "image": "https://www.armut.gen.tr/images/armut-marmelati.jpg", "date": "20.01.2024 13:05:36", "author": "Zelal Güvenç", "article": [ { "article": "Armut marmelatı; bazı meyveler vardır ki, tadının güzelliğini başka mevsimlerde de tadabilmek için çeşitli şekillerde kurutuyor veya marmelatlarını yapıyoruz. Başka mevsimlerde özellikle de kış aylarında hazırlanıp saklanılmış marmelatları tüketmek hem sağlıklıyken hem de eşsiz tatlarıyla bizlere lezzetini sunmakta. Armut marmelatını hazırlayıp kış aylarında gönül rahatlığı ile sağlıklı bir şekilde tüketebileceğimiz lezzetler arasında yer almaktadır.

Armut marmelatı için gerekli malzemeler
Armut marmelatı nasıl hazırlanır

Özenle seçilmiş taze armutlar satın alınır. İyice yıkanan armutların her biri dört eşit parçaya bölünür. Armutların çekirdeklerini seçip çıkardıktan sonra çekirdek yatağını da bıçak yardımıyla söküp atın. Daha sonra tencere içerisine aldığınız armutlarınızın üzerine bir miktar su ilave ediniz. Su tencere içerisindeki armutların üzerine çıkacak şekilde olmalıdır. Tencere içerisine birkaç tanede karanfil attıktan sonra tencere kapağını kapatarak orta ateşte açtığınız ocakta bırakınız. Armutlar sularını iyice salıp tekrar çektikten sonra ocağı kapatarak, armutları bir başka kap içerisine alın. Pişmiş armutları tahta bir kaşık ile ezdikten sonra bir süzgeç yardımı ile süzün. Süzülen armutları tekrar bir tencere içerisine bırakarak üzerine şeker ilave ediniz. Şekerli olmasını isterseniz şekeri 1 kg da ilave edebilirsiniz. Ocağı açıp iyice marmelat kıvamına gelene kadar karıştırınız ve kaynamasını bekleyiniz. Kaynayınca bir tatlı kaşığı limon tozunu da ilave edip eritiniz. Bu sayede ekşimsi bir tada sahip olacaktır. Kaynadıktan sonra ateşten alarak soğumaya bırakın. Soğuyan marmelatı kavanozlara bırakarak kapaklarını sıkıca kapatınız. Kavanozdaki marmelatlarını serin ve kuru yerde muhafaza ediniz.

Afiyet olsun.
" } ] }