{ "title": "Armut Kompostosu", "image": "https://www.armut.gen.tr/images/armut-kompostosu.jpg", "date": "21.01.2024 11:16:21", "author": "ayşe ekercan", "article": [ { "article": "Armut kompostosu, çok vitaminli ve çok sağlıklıdır. Yani şifa deposudur. Armut kompostosunu evinizde kolayca yapabilirsiniz. Herkes tarafından sevilen bir içecektir. Özellikle çocuklar çok seviyor. Armut kompostosu böbreklerin düzenli çalışmasına neden olur. Kompostolar mekanizmayı güçlendirir. Bünyesinde bulundurduğu vitaminlerle vücudun direncini arttırır. Alerjik sorunlara neden olmadığı için armut kompostosu bebekler için iyi bir besin kaynağıdır. Nefes darlığı ve boğazlarda meydana gelen tahrişlere karşı armut kompostosu çok iyi gelir. İltihap ve enfeksiyon sorunları için de armut kompostosu çok faydalıdır. Armut kompostosu oldukça değerli lifler içerir. Bu özelliği ile kolon sağlığını korur. Kan basıncını düzenleme özelliği olan armut kompostosu hem kalp sağlığını korur hem de inme ve kalp krizi riskini azaltır. Armut kompostosu yüksek miktarda petkin içermesi nedeniyle kolesterolü sağlıklı seviyede tutmaya yardımcı olur. Kemik hastalıklarını önler ve enerji verir. Vitamin ve mineralleri bolca içerir. Armut kompostosu özellikle yaz günlerinde yemeklerin ve pilavların yanında çok iyi gider. Armut kompostosu çok faydalı olduğu için çocuklarınıza bol bol içirin. Armut kompostosunun kemiklere olan faydaları sayesinde çocuklarınızın boylarının uzamasına ve iyi gelişmesine de yardımcı olur.

Armut kompostosu yapmak için gerekli malzemeler
Armut kompostosu tarifi nasıl yapılır?

İlk önce armutları yıkayalım ve soyup dört parçaya bölelim. Daha sonra armutların çekirdeklerini güzelce çıkaralım. Armutların kararmasını önlemek için yarım litre suya yarım limon sıkıp, armutları içine atalım. Daha sonra bir tencereye yeteri kadar su koyup içine şekerimizi de koyalım. Geriye kalan yarım limonumuzu da içine sıkalım. Tencereyi ateşe oturtalım ve kaynamasını bekleyelim. Kaynayınca armutları süzüp şerbetin içine koyalım. 10 dakika kadar kaynatalım. Sonra armutları çıkarıp kavanozlara koyalım. Sonra şurubu tekrar kaynatıp kavanozun içine ağzı dolana kadar doldurun. Sonra kavanozun kapağını sıkıca kapatalım. Kuytu bir yerde saklayalım.

Afiyet olsun.
" } ] }