{ "title": "Armut Hoşafı Tarifi", "image": "https://www.armut.gen.tr/images/armut-hosafi-tarifi.jpg", "date": "20.01.2024 11:13:19", "author": "Fidan Yıldırım", "article": [ { "article": "Armut hoşafı tarifi, Hoşaf bilinen en eski meyve suyudur. Uzun yıllar önce teknoloji bu kadar ileride değildi ne kutuda meyve suları vardı ne de bu kadar katkı maddesi. Meyveleri en sağlıklı şekilde kaynatıp hoşaf yapılırdı ve yediden yetmişe herkes hoşafları meyve suyu niyetine tüketirdi. Hoşaf hem yaz meyveleri ile hem de kış meyveleri ile hazırlanan çok lezzetli bir içecektir. Bugün sizlerle armut hoşafı tarifini paylaşıyor. Fakat siz dilediğiniz ve sevdiğiniz herhangi bir meyve ile de hoşaf hazırlayabilirsiniz.

Armut hoşafı oldukça faydalı bir içecektir. Cildi güzelleştirir, metabolizmayı çalıştırır, kalbe kuvvet verir, böbreklerin çalışmasına yol açar ve Çocukların gelişimine yardımcı olur. Armut hoşafını dilersek kurutulmuş armut ile dilersek de taze armut ile hazırlayabiliriz. Hazırlık aşaması oldukça kolay fakat lezzeti bir o kadar olaydır. Özellikle sıcak yaz aylarında bir kâse armut hoşafı ile serinlemek mümkündür. Yemeklerin yanında içecek olarak da tüketebileceğimiz armut hoşafını daha önce hiç denememiş olanlar için birkaç püf noktası öneriyorum. İlk olarak armutlar sert olmalı ikinci olarak mutlaka aromatik birkaç bitkiden yararlanılmalı. Ayrıca sizlerden ricam tarifte kullandığım malzemelere sadık kalmanızdır. Emin olun defalarca denenmiş ve en mükemmel armut hoşafı tarifidir.

Armut hoşafı tarifi için gerekli malzemeler
Armut Hoşafı Tarifi Nasıl Yapılır?

İlk olarak Derin bir tencereye 3 litreye yakın su koyup kaynatıyoruz. Su ocakta kaynarken biz armutları yıkayıp kabuklarını soyuyoruz ve dilediğimiz şekilde dilimliyoruz. Ben küp-küp doğramayı tercih ediyorum. Bu arada biz karanfil, kabuk tarçın, reyhan ve narçiçeğini mutfakta kullandığımız temiz bir tülbentin içerisine koyup kaynayan suyun içerisine bırakıyoruz. Ardından suyun içerisine dilimlediğimiz armutları da ekleyip yaklaşık 15 dakika kaynatıyoruz.

Armut hoşafına nar çiçeği kullanma nedenim narçiçeğinin mükemmel bir renge sahip olması. Armut hoşafı şeffaf bir renge sahip biz bunu nar çiçeği ile pembe veya kırmızıya yakın bir renge dönüştürüyoruz. Dilerseniz nar çiçeği eklemeyebilirsiniz. Ardından kaynayan hoşafın tadına bakıp armutlar pişmiş ise içerisine şeker ve limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatıp ocaktan indiriyoruz. Hoşafın suyunu ve şekeri istediğiniz kıvama göre azaltıp çoğaltabilirsiniz. Ocaktan indirdiğimiz hoşafı dışarıda oda sıcaklığında soğuyana kadar bekletiyoruz. Daha sonra hoşafın içerisine bıraktığımız tülbent içerisindeki malzemeleri çıkartıp hoşafı buz dolabında iyice soğumaya bırakıyoruz. Daha sonra dilersek bardaklarda dilersek de yemeklerin yanında kaselerde servis yapabiliriz. Şimdiden afiyet şifa olsun.
" } ] }